Këto tre shpikje mbajnë emrin e shqiptarëve (FOTO)

08:58 | 15 Gusht 2017

A dini cilat janë shpikjet autentike shqiptare? Sipas gazetarit Ilir Ikonomi ato janë tre, dhe u takojnë viteve 1919-1920.

1. “Tren” me kuaj që rrëshqet mbi shinat e dekovilit të braktisur nga austriakët në rrugën Durrës-Tiranë.

2. Urë mbi Shkumbin e periudhës osmane, por e përshtatur me një platformë druri dhe parmakë për transportin e motorizuar të ushtrive të huaja gjatë Luftës së Parë Botërore.

3. Karuzel prej druri në Elbasan. Në foto janë infermieret dhe një oficer i Kryqit të Kuq Amerikan për të parë lodrën e çuditshme prej druri. /albeu.com

307687 307685 307686

Shpërndaje në rrjete sociale