Kanabis e heroinë nga Shqipëria, mediat greke: Si u çmontua organizata kriminale

23:51 | 14 Gusht 2021

Mediat greke kanë zerbërthy skemën e funksionimit të një organizate kriminale e cila transportonte kanabis e heroinë nga Shqipëria në Greqi.

‘Koka’ e grupit rezulton të jetë një shqiptar i cili merrte drogën nga vendlindja dhe më pas koordinonte transportin për në Greqi.

Ishte Prokuroria e Janinës e cila pas shumë muajsh hetimesh arriti të çmontojë këtë organizatë që vepronte nga fillimi i 2021 deri në mes të majit.

Tetë anëtarë janë identifikuar, tre prej të cilëve në burg teksa sasitë që i janë konfiskuar herë pas herë kësaj organizate kapin vlerën e 300 mijë eurove.

Në fakt pjesa kryesore e organizatës kriminale përbëhet nga 5 të huaj të cilën e ruanin drogën kryesisht në Janinë dhe e çonin më pas me automjete në destinacion.

Dy gra, shqiptare dhe greke po ashtu kontribuonin me rol mbështetës në organizatë. Një prej anëtarëve grek u arrestua më 18 mars, një tjetër më 24 mars dhe dy të tjerë më 3 prill, të gjithë duke transportuar drogë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara