Sa është i rrezikshëm seksi anal?

11:33 | 28 Mars 2017

Seksi anal tashmë ka zënë një vend të rëndësishëm në repertorin e dhomave moderne të gjumit, por se sa është i rrezikshëm ende shumë pak dihet.

Që nga lashtësia është konsideruar si i ndaluar, por të këqijat e këtij lloj seksi tashmë i shpjegon edhe shkenca dhe mjekësia, transmeton arbresh.info.

Gjinekologia Lauren F. Streicher, tha se ekzistojnë disa rreziqe që vinë së bashku me praktikimin e seksit anal, e që femrat duhet t’i dinë.

Fillimisht nuk është i sigurt dhe shumë sëmundje mund të barten nga anusi dhe fekalet.

Gjithashtu muret e zorrës së trashë nuk e kanë elasticitetin e mureve të vagjinës, dhe gjatë aktit ato mund të shqyhen e të vijë deri tek gjakderdhja dhe infektimet.

Sipas studimeve të bëra, të gjitha femrat që kanë kryer marrëdhënie seksuale në anus kanë vërejtur se ndjeshmëria u ishte zvogëluar dukshëm, dhe ishte më e vështirë të mbajnë jashtëqitjen dhe urinën.

Por nëse keni vendosur të kryeni këtë lloj marrëdhënie duhet gjithsesi të përdorni prezervativë, çoftë edhe nëse jeni në një lidhje të gjatë me të njëjtin partner. Po ashtu prezervativin të cilin e keni përdorur për seks anal nuk duhet ta përdorni edhe për seks vagjinal./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara