Sa duhet të ecni për një zemër të shëndoshë

00:54 | 15 Janar 2021

Mjekët vazhdimisht paralajmërojnë për rëndësinë e ecjes.

Sipas një studimi britanik, që të keni rezultate të mira, duhet të ecni shumë më tepër sesa mendoni, transmeton portal arbresh.info

Njerëzit që bëjnë 15,000 hapa në ditë, që është afërsisht 11-12 kilometra kanë rrezikun më të ulët të sëmundjes së zemrës.

Hulumtimi përfshiu disa qindra punëtorë në zyrën postare, të cilëve iu dha një pajisje për të monitoruar aktivitetin e zemrës. Të anketuarit u ndanë në dy grupe, punonjës zyre dhe postierë të përbërë nga jo-duhanpirës të shëndetshëm që nuk kanë diabet, presion të lartë të gjakut ose sëmundje të zemrës.

Studimi i publikuar në Health, se njerëzit, puna e të cilëve kërkon që të qëndrojnë ulur kanë rrezik më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare, pasi nga qëndrimi ulur rritet edhe kolesteroli i keq./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara