Këtë ushqim e hamë të gjithë, por nuk e dimë sa i rrezikshëm është

23:39 | 5 Maj 2020

Ky artikull mund të ndryshojë dietën tuaj…

Sipas dietologëve, ushqimi është kryesor për shëndetin tonë, por në disa raste ato edhe mund të jenë të dëmshme për shëndetin tonë, transmeton portal arbresh.info

Të gjithë e dimë që buka nuk është e njejtë si dikur dhe ajo në shumicën e rasteve gatuhen me më shumë gluten sesa që është e nevojshme.

Buka është produkt që mund të sjell rrezik në shëndetin tonë, por kjo nuk është e vetmja.

Dietologët thonë se buka modern duhet të largohet nga dieta, pasi nëse hajmë bukë me maja, atëherë maja hyn në gjakun tonë dhe thith vitaminat dhe proteinat nga trupi jonë.

Në të njejtën kohë, maja sekreton produktet e tij në trupin tonë, që janë toksinat.

Kjo është arsyeja se pse shumë dietologë e kanë hequr bukën nga dieta ditore.

Kur piqet, maja hyn në “kapsulat” e glutenit dhe e pjek atë të lirshme, dëmton mukozën dhe shkatërron zorrët.

Deri në vitet 1940, u përdoren maja të një lloji krejtësisht të ndryshëm. Maja nuk kishte bakterie që jetojnë në zorrë, ndërsa gjatë ditëve të sotme, buka gatuhet me maja ndryshe e cila ka për qëllim intefisikimin e brumit dhe që shkakton shumë problem shëndetësore.

Ekzistojnë rreth 500 lloje të majave, dhe ndër më të rrezikshmet për njerëzit janë 30. Në vitet e fundit, infeksionet kërpudhore kanë prekur pothuajse të gjithë, dhe ato nuk trajtohen me ilaçe farmaci. Sipas vlerësimeve të ndryshme, përhapja e mykozës përfshin 80 përqind të popullsisë së rritur dhe 95 përqind të fëmijëve. Vitet e fundit, ka pasur një trend të rritjes së incidencës së infeksioneve të kërpudhave, jo vetëm tek të rriturit, por edhe tek fëmijët, dhe veçanërisht ato infeksione kërpudhore komplekse, të cilat kryesisht shkaktohen nga majat./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara