Çaji i zi parandalon diabetin e tipit 2?

16:00 | 9 Mars 2015

Një grup shkencëtarësh zviceranë kanë kryer një studim, ku kanë hulumtuar rreth konsumimit të çajt të zi dhe efekteve të tij në organizmin e njeriut.
E udhëheqësi i hulumtimit, Dr. Arial Beresniak ka deklaruar se si ekziston lidhje në mes konsumimit të çajit të zi dhe reduktimit të rrezikut nga krijimi i diabetit të tipit 2, por gjithsesi është nevojshme që të vazhdojnë hulumtimet.
Diabeti i tipit 2 është duke u bërë gjithnjë e më i shpeshtë, ndërsa ekspertët rekomandojnë që nëse nuk ndryshohen shprehitë e njerëzve, numri i personave që vuajnë nga diabeti deri në vitin 2030 do të jetë madje 900 milionë dhe atë nëpër gjithë botën.

Shkencëtarët kanë konstatuar që në vendet, ku përqindja e përdorimit të çajit të zi është më e lartë, përqindja e njerëzve që vuajnë nga diabeti i tipit 2 është më e vogël. Në Irlandë, Turqi dhe Britani të Madhe përqindja e konsumimit të çajit të zi është më e lartë, derisa më e ulëta në Korenë Jugore, Brazil dhe Kinë.

Shpërndaje në rrjete sociale