Trajkovski: Personat që vaksinohen me një dozë të vaksinës duhet të kenë kujdes deri në rivaksinim

22:26 | 22 Prill 2021

Mjeku Bojan Trajkovski në emisionin “24 analiza” thotë se vaksinimi nuk do të thotë imunitet menjëherë imunitet.

Ai thotë se që nga fillimi i paralajmirimit ti vaksinimit, interesimi ka qeni i madh dhe po ashtu edhe numri i pacientëve që shërohen ka qenë i madh.

“Varet nga lloji i vaksinave, vaksinat në mënyrë të ndryshme nisin të funksionojnë. Mes dy dozave të vaksinës duhet të mbahet maska mbrojtëse dhe të ketë kujdes. Vaksinimi nuk do të thotë se nuk do të infektohesh. Pacientët janë janë vaksinuar të paktën me një dozë, tashmë kanë marrë imunitet më të përshtatshëm ndaj sëmundjes dhe reagimit”, tha Trajkovski.

Sipas tij, vaksinimi është i vetmi shpëtim nga pandemia e coronavirusit./Telegrafi/

Lajmet më të lexuara