Serbët e Malit të Zi kërkojnë ndihmën e Serbisë

19:50 | 5 Gusht 2018

Delegacioni i Këshillit Kombëtar Serb të Malit të Zi sot i ka përcjellë presidentit serb Aleksandar Vuçiq shqetësimin rreth pozitës së komunitetit serb në Malin e Zi dhe bëri sugjerime mbi mënyrat në të cilat Beogradi zyrtar mund të ndihmojë në përmirësimin e situatës.

Në një takim me presidentin e Serbisë dhe delegacionin e institucioneve kulturore, shkencore dhe medias, si dhe krerët e partive serbe nga Mali i Zi, u sugjerua që të kremtonin festimin e 100-vjetorit të Kuvendit të Madh të Podgoricës të popullit serb të Malit të Zi dhe Ditës së Unifikimit të Malit të Zi dhe Serbisë në Podgoricë, mund të marrë pjesë edhe presidenti i Serbisë, thuhet në deklaratën e Këshillit Kombëtar Serb të Malit të Zi./insajderi.com/

Lajmet më të lexuara