Raportime për bomba në shkollat e Malit të Zi dhe në ndërtesën e Kuvendit

13:01 | 8 Qershor 2023

Policia malazeze ka bërë të ditur sot se është njoftuar për raportime për bomba në disa shkolla në Mal të Zi, por edhe në ndërtesën e Kuvendit, e cila është evakuuar.

Drejtoria e Policisë ka informuar në Twitter se lidhur me rastin po ndërmerren masa dhe veprime, ndërsa hetimet janë duke vazhduar.

Raportet për mjete shpërthyese janë marrë me e-mail, shkruan gazeta malaziase “Pobjeda”.

Sipas informacioneve të gazetës malaziase “Pobjeda”, raportimi për bombë është marrë në shkollat fillore “Maksim Gorki”, “Oktoih” dhe “Vuk Karaxhiq” në Podgoricë, si dhe në shkollën fillore “Olga Goloviq” në Nikshiq, ku janë kthyer nxënësit. Gjithashtu, në shkollën fillore “Dašo Pavičić” në Herceg Novi është marrë një raportim për një bombë dhe drejtoria e shkollës ka njoftuar prindërit që të shkojnë të marrin fëmijët.

Janë evakuuar edhe shkollat në Tivar. Informacioni për bombat ka arritur në shkollat fillore “Blazho Jokov Orlandić”, “Meksikë” dhe “Srbija”, si dhe në shkollën e mesme profesionale.

Të gjitha shkollat dhe kopshtet në Herceg Novi janë evakuuar pas raportimeve të reja për bomba, shkruan gazetës malaziase “Pobjeda”. Departamenti i Sigurisë së Hercegovinës ka bërë të ditur se janë duke marrë masa dhe veprime për këtë rast dhe se kontrollet janë duke vazhduar.

Shpërndaje në rrjete sociale