Google ADS

Kaq do të harxhojë shteti i Maqedonisë së Veriut për refugjatët afganë

12:36 | 26 Gusht 2021

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, theksoi se gjithsej 74,000 denarë do t’i kushtojë shtetit kujdesi për afganët, por nuk dihet me saktësi se sa prej tyre do të arrijnë në vend.

“74,000 denarë ndoshta, sepse akomodimi i njerëzve, ushqimi, gjithçka që nevojitet për njerëz të tillë, të cilët besoj se do të arrijnë këto ditë. Unë besoj se do të vijnë qytetarët që janë paqebërës dhe aktivistë të të drejtave të njeriut, gra, fëmijë, njerëz që ndikuan në demokraci dhe ishin ndihmës të ushtrisë sonë”.

“Pse zgjodhëm numër më të madh se disa vende më të mëdha? Sepse ne ndoshta kemi zemër më të madhe, sepse jemi më shumë njerëz, sepse jetojmë në një rajon që ka pësuar konflikte, ka vuajtur dhe e di se çfarë është solidariteti. I tillë është Shkupi, i cili dërgoi mesazhin e solidaritetit në vitin 1963. Ashtë një pyetje nëse jemi njerëz apo jo, për të dhënë dorën. Dhe për të shpëtuar një njeri, unë mendoj se ne po shpëtojmë botën. Ne u thirrëm dhe ofruam së bashku me partnerët strategjikë për të ndarë atë që do të thotë përgjegjësi, parime dhe vlerë”, tha Zaev.

Ai gjithashtu tha se se gatishmëria e një vendi të vogël në zemër të Ballkanit, në mënyrë të barabartë me të gjithë botën demokratike, për të dërguar mesazhin e njerëzimit dhe njerëzimit është shumë e rëndësishme.

Kryeministri shtoi se nga refugjatët afganë së pari do të arrijnë paqeruajtës, aktivistë të të drejtave të njeriut, gazetarë, përkthyes, gra, fëmijë, asistentë të ushtrisë së RMV-së të cilët në 19 vjet, siç tha ai, u shërbyen 3.500 ushtarëve të Maqedonisë. /telegrafi