Filipçe: Çmimi maksimal i trajtimit të pacientëve me virus në spitalet private të jetë 5000 euro

12:12 | 13 Prill 2021

Sot në seancën e Qeverisë është Ligji për Kujdesin Shëndetësor, me ndryshimet e të cilit ne propozojmë që çmimet në spitalet private të jenë të barabarta me çmimet referuese të përcaktuara nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore. Me ndryshimet në Ligjin për diagnostikimin dhe trajtimin e pacientëve me COVID-19, ne propozojmë që të sillen nga 40.000 deri në 305.000 denarë”, njoftoi Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Sipas tij, shteti, përveç që ka autorizimin për të lidhur një marrëveshje me spitalet private përmes FSSH-së, gjithashtu mund të vendosë një kufi për shumën maksimale të trajtimi privat nga Covid-19.

“Rregullimi i çmimeve është i domosdoshëm në mënyrë që të mos vihemi në një situatë ku objektet shëndetësore private mbeten të paarritshme për shumicën dërrmuese të qytetarëve në vendin tonë. Unë u bëj thirrje të gjithë deputetëve të mbështesin këtë rregullim të çmimeve për shërbimet shëndetësore për pacientët pacientë në spitalet private.

Në një kohë pandemie, është thelbësore që deputetët të kalojnë këtë zgjidhje ligjore, e cila do t’i bëjë çmimet për trajtimin e pacientëve në spitalet private të qëndrueshme financiarisht për të gjithë qytetarët”, tha Ministri./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara