Vajzës që iu krijuan 500 vrima në sy, shkaktar lëshimi i dritës së ekranit të telefonit në maksimum

20:53 | 20 Shkurt 2019

Miss Chen, një sekretareshë 25-vjeçare nga Tajvani, përdor telefonin e saj në dritë të plotë për 2 vite rresht.

Ajo tashmë kërkon ndihmë mjekësore për shkak se po përjeton mjegull në të pamur, dhimbje në sy dhe rrjedhje të shpeshtë lotësh.

Dr. Hong, nga Spitali Universitar ‘Fooyin’, tha se ajo e kishte ekspozuar veten në më shumë se 600 lumen për dy vite me radhë, kur niveli i përditshëm i rekomanduar është rreth 300.

Dr. Hung tha se kjo praktikë në mënyrë efektive djeg deri në 500 vrima në kornean e syrit.

Chen iu dha një trajtim steroidial për të provuar dhe rregulluar problemin, i cili thuhet se tregoi shenja të përmirësimit pas tre ditësh.

Dr Hung tha se ekspozimi i syrit në 600 lumen për vetëm dy orë “do të ketë të njëjtin efekt si të pjekesh në mikrovalë”.

Lajmet më të lexuara