Sot është Dita Botërore e Mirësisë

10:08 | 13 Nëntor 2022

Dita Botërore e Mirësisë shënohet në të gjithë globin për të promovuar rëndësinë e të qenit të sjellshëm me njëri-tjetrin. Kjo ditë e veçantë festohet çdo vit më 13 nëntor si pjesë e Lëvizjes Botërore të Mirësisë.

Përveç përhapjes së mirësisë, dita më tej synon të nxjerrë në pah veprat e mira në komunitet. Këto vepra të mira ndihmojnë në tejkalimin e hendekut midis fesë, gjinisë dhe racës, shkruan firstpost.

Historia dhe rëndësia

Në vitin 1998, Dita Botërore e Mirësisë u përkujtua për herë të parë nga një organizatë e quajtur – Lëvizja Botërore e Mirësisë, organizatë kjo e formuar në Tokio në 1997.

Të qenit i sjellshëm është një situatë e favorshme, veçanërisht gjatë një kohe të vështirë. Përpjekjet e vogla mund të bëjnë një ndryshim të madh në jetën e njerëzve. Ka mënyra të ndryshme në të cilat dikush mund të projektojë mirësi, si dhe të frymëzojë të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Nëse dikush ndjek një veprim të mirë çdo ditë, bota do të jetë një vend më i mirë për të jetuar.

Këtu janë disa mënyra për të qenë të sjellshëm me të tjerët:

Shpreh empati dhe ji një dëgjues i mirë.Surprizoni të dashurit me dhurata të papritura, vizita, apo edhe një telefonatë.Flisni me mikun ose familjen tuaj që vjen tek ju për ndihmë.Jepni një shembull të mirë rreth miqve dhe familjes tuaj, veçanërisht fëmijëve.Ofroni dorën i/e para kur shihni se të tjerët ngurrojnë.Bëjini dikujt një kompliment të sinqertë, kjo do ta bëjë të lumtur.

Shpërndaje në rrjete sociale