Përdorimi i shumtë i Facebook-ut, mund të na shpjerë në depresion

11:36 | 3 Mars 2015

Kontrillimi në mënyrë të vazhdueshme në Facebook, se çfarë janë duke bërë shokët, mund të na udhëheq drejt depresionit.

Studimi më i fundit, nga hulumtuesit në “Nanyang Technological University, Bradley University and the University of Missouri Columbia”, ka gjetur se ata që e përdorin në masë të madhe Facebook-un, mund të përjetojnë zili, gjë që mund ti udhëheq shumë lehtë drejt pikëllimit. Hulumtuesit, kanë marrë në studim rreth 736 studentë, dhe kanë gjetur se nëse ata shohin postimet e ndryshme nga shokët e tyre në Facebook, e krahasojnë me jetën e tyre, dhe e krahasojnë me të tjerët, gjë që i bën të ndihen keq për veten.

“ Nëse Facebook, përdoret për të parë se sa mirë është duke kalur një shoqe në lidhjen e saj, apo financiarisht, apo gjëra të tilla që shkaktojnë zili mes përdoruesve, mund të japin ndjenja depresioni”, thotë Margaret Duffy, profesoreshë në Universitetin e Missourit.
Ky sipas saj, nuk është vetëm një fenomen që po ndodh vetëm tek studentët. Për shumë njerëz Facebook, është bërë pjesë e madhe e jetës së tyre.

Ku shumica, e kanë edhe në telefon, gjë që u mundëson ta përdorin kudo që ata janë, qoftë në shtëpi, punë apo kudo tjetër. Për disa facebook, është një dritare e vogël, që lejon të hysh brenda jetës së shumë njerëzve. Ata kanë fëmijë, shtëpi të bukura, mund të shohim prezantime të ndryshme të ushqimeve.

Shpërndaje në rrjete sociale