Për çfarë zakonisht debatojnë çiftet

23:54 | 5 Maj 2021

“Për të ruajtur paqen në një marrëdhënie, duhet t’i përmbaheni marrëveshjeve dhe orareve”, thotë këshilltarja e martesave në Denver, Susan Heitler.

“Nëse nuk thoni qartë dhe me zë të lartë për ato për të cilat jeni dakord, zemërimi dhe inati shtypen dhe më vonë manifestohen në formën e sjelljes hakmarrëse, e cila mund të dobësojë marrëdhënien”, paralajmëron ajo, transmeton portal arbresh.info

Ekspertët këshillojnë që partnerët të përpiqen të zgjidhin shqetësimet dhe konfliktet e tyre së bashku, të hartojnë një plan të përbashkët dhe nëse kjo dështon, atëherë merrni parasysh ndarjen. Një nga grindjet e zakonshme lidhet me paratë,

“Çiftet hyjnë në një diskutim se si do t’i shpenzojnë paratë e tyre të fituara me zor. Ky problem është shpesh më i thellë se fakti nëse keni mundësi të përballoni diçka ose jo, dhe ky është një grindje për një sistem tjetër vlerash”, thote Heitler.

Ajo vuri në dukje se çiftet që nuk kanë marrëdhënie intime janë të prekshme dhe kur ka një ndryshim në dëshirat dhe nevojat, bëhet një problem i madh: “Duke biseduar së bashku, gjeni një zgjidhje dhe bini dakord se sa shpesh duhet të bëni dashuri, përndryshe një lind problemi “, tha ajo.

Gjithashtu ndarja për punët e shtëpisë është një arsye e zakonshme për mosmarrëveshjet.

“Një çift erdhi tek unë që grindeshin vazhdimisht për enët e pista. Ai tha se do t’i lante, dhe enët vetëm të grumbulluara në lavaman. Kjo e çmendi gruan e tij. Kjo ishte një arsye se pse paqja mes tyre u prish”, shtoi ajo.

Sipas saj, që një marrëdhënie të funksionojë si duhet, duhet t’u përmbaheni marrëveshjeve./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara