Marrëdhëniet e shëndosha bazë për krijimin e pasurisë për gjeneratat tjera

01:50 | 5 Tetor 2021

Pasuria e brezave është një çështje familjare. Fillon me marrëdhëniet që kemi me njëri -tjetrin, pastaj marrëdhëniet që kemi me paratë.

Sipas studimeve, fëmijët mësojnë menaxhimin e parave nga prindërit e tyre, transmeton portal arbresh.info

Në një formë, kjo nxjerr në pah rolin e rëndësishëm që prindërit mund të luajnë në ruajtjen e parave.

Paraja është zakonisht një temë e vështirë për t’u diskutuar sepse zakonisht del kur nuk është e mjaftueshme në mes të një problemi për t’u zgjidhur.

Megjithatë, është e rëndësishme që për paratë të diskutohet kur të gjithë janë të qetë- pa ankth.

Bashkëshortët duhet të jenë në gjendje të diskutojnë borxhin, kursimet, shpenzimet si kontributet mjekësore, kontributet e sigurimit, shpenzimet që lidhen me anëtarët e familjes së zgjeruar, etj. Në mënyrë të ngjashme, fëmijët duhet të mësojnë për menaxhimin e parave që në moshë të re.

Njerëzit shpesh i shmangen diskutimit të temave rreth sigurimit të jetës pasi do të thotë që ata duhet të mendojnë për eventualitetin e vdekjes, paaftësisë dhe sëmundjes – të gjitha situatat e vështira që do të vijnë. Sidoqoftë, kur e mendoni si një mjet për të ndihmuar familjen tuaj të përballojë humbjen e të ardhurave tuaja, bëhet një bisedë pozitive për të pasur.

Sipas studimeve të kryer nga 1Life Generational Ëealth, diskutimet mund të krijojnë idenë e kursimit te fëmijët. Paraja është e shkëlqyeshme për atë që mund të ndihmojë të dashurit me arritjen e qëllimit edhe pasi të jenë larguar nga familja.

Është vlerësuar se 70 përqind e familjeve të pasura humbin pasurinë e tyre nga brezi i dytë, ndërsa 90 përqind nga brezi i tretë.

Kjo tregon se gjeneratat pasuese mund të mos jenë të pajisura për të menaxhuar paratë që trashëgojnë.

Studiuesit kanë theksuar se marrëdhëniet e shëndosha në familje dhe bisedat me fëmijët mund të ndihmojnë për ruajtjen e pasurisë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara