Kur gënjejmë dhe mashtrojmë më shumë?

10:25 | 27 Prill 2021

Shkencarët kanë ardhë një përfundim dhe tregojnë se kur gënjejmë dhe mashtrojmë më shumë.

Kur bëhet fjalë për qeniet shoqërore, rezulton se gënjeshtra mund të jetë ind lidhës që përbën një shoqëri, transmeton portal arbresh.info

Sa më e madhe shoqëria, aq më të mëdha janë shanset që të gënjeni dhe të mashtroni, kanë zbuluar shkencëtarët Universiteti i Montrealit, Northëestern, Illinois dhe Shkolla e Biznesit Harvard.

Vlerësimi i tyre është se një numër më i madh i njerëzve na sjell në situata më konkurruese dhe se është më realiste që në një grup më të madh të kemi ndjenjën se gënjeshtra është e pranueshme.

Sipas studimit, kur jemi në një grup të madh njerëzish është më lehtë të mashtrosh ose të gënjesh, sepse njerëzit kanë më pak të ngjarë të përqendrohen në atë që thoni ose bëni./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale