Efektet pozitive të mentes

13:02 | 3 Mars 2015

Menta është bimë me veti dhe karakteristika  shëruese. Për këtë arsye edhe përdorimi i saj është i duhuri për të pasur një jetë të shëndetshme.
Pasi që për shkak të aromës dhe përmbajtjes që ajo ka, menta është një bimë shumë e përdorur në industrinë farmaceutike, kozmetike dhe ushqimore.

Menta ka disa dobi shëndetësore për organizmin tonë, ajo ka një ndikim në zbutjen e pasojave të stresit, është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore, ndërsa ndihmon edhe në rast të nervozizmit ose shqetësimit të përgjithshëm.

Gjithashtu menten mund ta përdorni dhe në formë çaji, pije që mundësohet nga fletët e thara të bimës.

Shpërndaje në rrjete sociale