8 mënyra se si të lexojmë mendjet e të tjerëve

01:50 | 29 Qershor 2021

Të gjithë kemi pasur momente kur dëshironim të lexonim atë që po mendonin të tjerët, duke u shtirur sikur ishim superhero që mund të lexonin mendje.

Por, çka nëse ju themi që ju në fakt mund të lexoni mendjet njerëzore thjesht duke vëzhguar gjuhën e trupit të tyre?

Pavarësisht nga fuqia e fjalëve, nganjëherë ato mund të përkthehen ndryshe me lëvizje ose gjeste të gabuara të trupit.

Megjithatë, shumica e gjuhës sonë të trupit është e lidhur me mendjen tonë dhe ne e gjejmë veten duke bërë gjëra që dalin kaq natyrshëm, ne e kuptojmë atë vetëm pasi ta bëjmë atë.

  1. Ndiqni sytë e tyre

Vështrimi djathtas dhe drejt lart nënkupton gënjeshtrën sepse aktivizon imagjinatën dhe kujtimet e aktivitetit të majtë. Por shikimi majtas dhe poshtë gjatë bisedës tregon se folësi ose rikujton fakte ose mbledh mendimet e tyre.

  1. Nëse po tundin me kokë shumë

Ndonjëherë kur po flasim për diçka që personi tjetër mund të mos i pëlqejë, ata mund të fillojnë të tundin me kokë në mënyrë të përsëritur dhe tepër. Nëse dikush dyshon në aftësinë e tyre për të ndjekur udhëzimet, ata tundin kokën shumë. Kjo është arsyeja pse ju duhet t’i kushtoni vëmendje dhe kur të fillojë të ndodhë, të ngadalësoni dhe të përpiqeni ta thoni atë në një mënyrë tjetër.

  1. Ata po trillojnë një buzëqeshje

Shumë prej nesh ankohen për rrudhat që shfaqen shumë herët. Por ajo që nuk e dinim është rrudhat në të vërtetë mund t’ju tregojnë nëse buzëqeshja është e vërtetë apo jo. Kjo sepse buzëqeshjet e rreme nuk janë ngjitë4. Ata shtrëngojnë nofullën e tyre.

  1. Shtrëngimi i nofullës

Një nofull e shtrënguar është një shenjë e stresit. Nëse i shihni se si e bëjnë këtë, do të thotë se ata po mendojnë për diçka stresuese. Në çdo rast, pavarësisht nëse e vërejnë apo jo, kjo ndodh nënndërgjegjeshëm

  1. Si të dallojmë nëse emocionet e tyre janë të detyruara

Emocionet zbulohen në shprehjen e fytyrës në mënyrë të barabartë, kështu që nëse njëra anë e fytyrës së tyre është më aktive se tjetra, ata mund të jenë duke mashtruar emocionet.

  1. Kushtojini vëmendje kur ata ngrenë duart e tyre

Ngritja e dorës në gjatësinë e saj të plotë me një sjellje të rehatshme jep një aureolë të fuqishme, dominuese. Përkundrazi, ngritja e dorës nën nivelin e kokës tregon pasiguri dhe ndrojtje.

  1. Vëzhgoni pëllëmbët e tyre

Ka shumë gjeste me duar që mund të nënkuptojnë një gjë ose një tjetër. Midis tyre janë këto 2. Nëse pëllëmbët tuaja janë të drejtuara lart, kjo do të thotë që ju po sugjeroni ose kërkoni diçka. Dhe nëse pëllëmbët tuaja janë drejtuar poshtë, kjo do të thotë që ju po porosisni ose kërkoni diçka

  1. Kushtojini vëmendje distancës së tyre.

Kushtojini vëmendje sesa afër ju qëndron një person për të përcaktuar nëse ju shikojnë në mënyrë të favorshme. Dhe nëse dikush tërhiqet kur afroheni, kjo mund të jetë një shenjë që lidhja nuk është e ndërsjellë. Ndonjëherë ju mund të tregoni madje se çfarë është marrëdhënia midis 2 personave në përputhje me distancën midis tyre.

Shpërndaje në rrjete sociale