Google ADS

Veteranët kërkojnë procedimin e Ligjit për Specialen

15:12 | 6 Mars 2017

Organizata e Veteranëve të luftës së UÇK-së i është drejtuar me një kërkesë Kryesisë së Kuvendit na e cila kërkon që të mërkurën të procedojë si pikë të rendit të ditës rishqyrtimin e Ligjit për Gjykatën Speciale.

“Ne si organizatë e veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke pasur parasysh dështimet e drejtësisë së UNMIK-ut dhe EULEX-it, kemi kundërshtuar miratimin e Gjykatës Speciale, sepse e kemi konsideruar edhe këtë të dëmshme për vendin tonë. Për këtë arsye kemi kërkuar krijimin e një gjykate vendore, e cila do të merrej me të gjitha krimet e kryera në Kosovë gjatë kohës së luftës”, thuhet në komunikatën e OVL të UÇK-së.

Sipas organizatave të luftës pasi që kjo gjykatë është e miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, përsëri “e kundërshtojmë për shkak se është e njëanshme dhe ndjek e gjykon vetëm njërën palë apo UÇK-në, ndërsa Serbia dhe serbët që kanë kryer krime deri në gjenocid, amnistohen”.

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme