Samedin Mehmeti zgjedhet drejtor i përgjithshëm i Policisë së Kosovës

13:13 | 13 Janar 2021

Samedin Mehmeti është zgjedhur drejtor i përgjithshëm i Policisë së Kosovës. Votimin në mbledhjen e Qeverisë e ka konfirmuar për arbresh.info zëvendëskryeministri, Besnik Tahiri.

Ky vendim vie pas rreth tre muajve që ushtroi detyrën si Drejtor i Përgjithshëm.

Pas shkarkimit të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj nga ana e Kryeministrit Avdullah Hoti, si ushtrues detyre në këtë pozitë ishte caktuar zëvendës drejtori Samedin Mehmeti.

“Përveç përvojës në polici, Samedin Mehmeti gjithashtu ka përvojë edhe në fushën e sigurisë ndërkombëtare. Për disa vite me radhë z. Mehmeti ka punuar në Departamentin e Sigurisë së Organizatës së Kombeve të Bashkuara si dhe në Misionin e OKB-së në Afganistan. Pas kthimit nga Misioni në Afganistan, Samedin Mehmeti ka punuar në pozitën e Kryesuesit të Komisionit të Brendshëm Disiplinor dhe në pozitën e Drejtorit të Divizionit të Komunikacionit Rrugor, në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Kosovës”, thuhet në biografinë e tij./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara