Përgjimet që zbuluan planin terrorist për ta sulmuar KFOR-in

15:25 | 14 Qershor 2018

Në aktvendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës mbi caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurve Gramos Shabani dhe Edona Haliti, aktvendim ky i siguruar nga KALLXO.com, thuhet se i pandehuri Gramos Shabani përmes telefonit i ka dhënë udhëzime bashkëshortes së tij Edona Halitit për përgatitjen e sulmit vetëvrasës me materie eksplozive në automjet ndaj pjesëtarëve të KFOR-it në Kosovë.

“Ekziston dyshimi i bazuar se me datën 2 qershor 2018, i pandehuri Gramos Shabani, me dashje direkte i ka bërë thirrje bashkëshortes së tij Edona Haliti në drejtim të përgatitjes së akteve terroriste në Kosovë, duke e udhëzuar që të bëjnë sulm vetëvrasës me materie eksplozive me automjet ndaj pjesëtareve të KFOR-it në Kosovë si dhe vende të tjera të frekuentuara me qytetarë e duke planifikuar edhe furnizimin me armë të zjarrta dhe materieve eksplozive me qëllim të kryerjes së aktit terrorist”, thuhet në aktvendimin mbi caktimin e masës së paraburgimit, të siguruar nga KALLXO.com.

Në aktvendim thuhet se Gramos Shabani përpos në Kosovë, ai me dashje direkte i ka planifikuar përgatitjet e akteve terroriste edhe në Belgjikë dhe në Francë, pasi që i njëjti është edhe shtetas belg.

Sipas këtij aktvendimi për caktim të masës së paraburgimit, i pandehuri Gramos Shabani ka planifikuar sulm vetëvrasës në shtetet e Belgjikës dhe Francës në vende të frekuentuara me qytetarë, por që pas përgjimit të bisedave telefonike në mes të të dyshuarve, Policia e Kosovës i ka arrestuar të njëjtit.

“Pas implementimit të masave të fshehta të hetimit dhe vëzhgimit, përkatësisht monitorimit të bisedave në vende publike dhe private nga ane e Policisë së Kosovës, i njëjti me datë 5 qershor 2018 është arrestuar”, thuhet në aktvendimin për caktimin e masës së paraburgimit të cilin e posedon KALLXO.com.

Për shkak të këtyre veprimeve inkriminuese, në bazë të aktvendimit për paraburgim ,Gramos Shabani dyshohet të ketë kryer veprat penale rekrutim në terrorizëm si dhe përgatitja e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së Republikës së Kosovës.

Kurse për të pandehurën Edona Haliti, thuhet se ajo në bashkëveprim me të pandehurin Gramos Shabani është përfshirë në veprime inkriminuese të përgatitjes së akteve terroriste në Kosovë, pasi që ka planifikuar të bëj sulm vetëvrasës me materie eksplozive në automjet ndaj forcave të KFOR-it në Kosovë, si dhe vendeve tjera të frekuentuara me qytetarë e duke u furnizuar me armë të zjarrtë dhe materie plasëse me qëllim të kryerjes së aktit terrorist.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara