Ngrihet aktakuzë ndaj ministres Gërvalla për mosdeklarim të pasurisë

11:07 | 29 Maj 2023

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka ngritur aktakuzë ndaj ministres së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla-Schwarz, për mosdeklarim të pasurisë.

Këtë për Arbresh.info e ka konfirmuar zëdhënësja e kësaj prokurorie, Laureta Ulaj.

Sipas saj, akatkuza ndaj ministres Gërvalla është bërë në janar të këtij viti.

“Ju njoftojmë se Prokurori i Shtetit, më 31.01.2023, ka ngritur aktakuzë ndaj D.G., për shkak të veprës penale “Mosraportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare”, sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës, si dhe të njëjtën e ka proceduar në gjykatë për trajtim të mëtejmë”, tha Ulaj për Arbresh.info .

Të ngjashme