Kearns: Sllogani i Djokoviqit me rrënjë të spastrimit etnik

20:40 | 31 Maj 2023

Kryetarja e Komisionit për Politike të Jashtme në Parlamentin britanik, Alicia Kearns, përmes një postimi në Twitter tha se sjellja dhe komentet e tenistit serb Novak Gjokoviq janë të dënueshme.

“Kosova është zemra e Serbisë! Stop dhunës”. Ky slogan i ka rrënjët në mitologjinë nacionaliste serbe dhe slogane të ngjashme janë përdorur për të justifikuar spastrimin etnik të viteve 1990”, ka shkruar ajo.