Edhe një gazetare ukrainase strehohet në Kosovë

23:41 | 31 Maj 2023

Gazetarja Olha Priadko u strehua sot në Kosovë, në kuadër të programit “Journalists in Residence – Kosovo”. Ajo erdhi bashkë me djalin e saj, Yaroslav Tkachenko.

Priadko u mirëprit në aeroport nga kryetari i Bordit të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës (AGK), Xhemajl Rexha, dhe zyrtarja ligjore e ECPMF-së, Flutura Kusari.

Nga programi “Journalists in Residence – Kosovo”, përfitojnë gazetarët nga Ukraina dhe Afganistani.

Journalists in Residence – Kosovo që është iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF e po implementohet nga AGK-ja, mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës, OSCE Mission in Kosovo, si dhe iniciativa Hannah Arendt./Arbresh.info

Të ngjashme