Bulliqi: Ishte ideja e Kurtit që ta përqafonim pemën

23:45 | 5 Dhjetor 2020

Kryetari i zgjedhur i Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ka folur rreth fotografisë së famshme ku ai dhe lideri i partisë së tij, Albin Kurti, shihen teksa përqafojnë një pemë.

Në emisionin Personale , Bulliqi ka thënë se ideja për ta përqafuar trungun ishte e Kurtit.

Ai ka bërë të ditur se pjesë e kësaj fotografie ishte edhe një person tjetër, por që nuk shihet pasi që është kah ana tjetër e trungut.

Bulliqi ka thënë se arsyeja e vetme që u bë ‘përqafimi i trungut’ është të dihej se sa persona duhen për ta rrethuar në tërësi perimetrin e tij.

“Ishim në një lokalitet gjatë fushatës zgjedhore, vizituam një prodhues të drithrave, edhe në afërsi të atij objekti ishte ky trung i plepit. Në bisedë e sipër duke diskutuar, na thanë që vjetërsia e këtij trungu ishte diku 600 vjeçare. E kishte një perimetër shumë të madh dhe nga kureshtja për të parë perimetrin me zotin Kurti, por e kemi edhe një person nga ana tjetër e fotografisë që nuk duket, të cilët nga kureshtja e perimetrit të këtij trungu, deshëm të dimë se sa njerëz duhen për ta përmbyllë këtë trung”, ka thënë Bulliqi.

Bulliqi ka thënë se nuk e di se prej nga doli fotografia publike, por që është e nevojshme që tash e tutje të mendojnë që këtë trung ta fusin në Institutin për Mbrojtjen e Natyrës si trashëgimi natyrore.

“Nuk e di as kah u bo publike kjo cështje, por ishte shumë e nevojshme me mendu në të tashmen me futë në institutin për mbrojtjen e natyrës si trashëgimi natyrore.’, shtoi ai.

Të ngjashme