Borrell: Propozimi final franko-gjerman iu është dërguar dje në Serbi dhe sot në Kosovë

11:40 | 6 Dhjetor 2022

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Joseph Borrell, ka njoftuar se tani është një moment shumë i rëndësishëm për dialogun në mes Kosovës dhe Serbisë.

Gjatë qëndrimit të tij në Tiranë, Borrell deklaroi se dje në Kosovë dhe në Serbi tashmë është dorëzuar draft i fundit i propozimi të Bashkimit Evropian, i njohur ndryshe si propozimi franko-gjerman.

Borrell gjatë deklarimit të tij nuk ka dhënë afate sa i përket zhvillimeve në dialogun Kosovë-Serbi.

Përfaqësuesi i BE-së ka kërkuar që të angazhohen nga Kosova dhe Serbia që të angazhohen seriozisht për marrëveshjen e propozuar nga Gjermania dhe Franca.

“Është një moment i rëndësishme për dialogun Kosovë Serbi. Dje në Serbi e kemi dorëzuar versionin e fundit të propozimit që është vendosur në tavolinë ndërsa në Kosovë e kemi dorëzuar sot”, ka thënë Borrell.

Borrell ka theksuar se Bashkimi Evropian është tepër i përkushtuar ndaj rajonit, për ta mbështetur financiarisht për përballimin e pasojave të luftës në Ukrainë, për çmimet e energjisë dhe produkteve ushqimore.

Shefi i Politikës së Jashtme i BE-së, Josep Borrell u ndal edhe tek sulmet kibernetike ndaj Shqipërisë nga Irani duke thënë se ekspertët e BE janë këtu në Shqipëri dhe do të bëjnë të pamundurën për mbrojtje.