5.2 milionë euro blerje Ushtarake për FSK-në, njofton Ministri Mehaj

13:31 | 10 Qershor 2021

Ministri Mehaj në rrjetin e tij në facebook njoftoi se me anë të procesit të rishikimit të buxhetit, ministria ka arritur të sigurojë 5.2 milionë euro nga planifikimet për shpenzimet e panevojshme.

 

“Të dashur qytetarë,

Pas analizës dhe vlerësimit të detajuar të planit të prokurimit për vitin 2021, në proces të rishikimit të buxhetit aktual, kemi arritur që shumën prej 5.2 milion euro nga planifikimet e mëhershme të shpenzimeve të panevojshme, ta ri-destinojmë në projektet e Programit Amerikan të Shitjeve të Jashtme Ushtarake (The Foreign Military Sales- FMS) me qëllim të rritjes së aftësive dhe kapaciteteve ushtarake të FSK-së. Pra, blerjet tona ushtarake do të realizohen në bashkëpunim dhe koordinim të ngushtë me partnerët tanë amerikan dhe aleatët tjerë.

Si Ministër i Mbrojtjes, jam i vendosur që prioritetet e Qeverisë, qëllimet strategjike dhe objektivat e mi operacional t’i realizoj deri në fund, mbi parimin e ndalimit të shpenzimeve të panevojshme, transparencës, llogaridhënies dhe përkushtimit maksimal për forcimin e Ushtrisë së Kosovës për përmbushjen e plotë të misionit të saj kryesor – mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të vendit dhe pjesëmarrjes në operacionet ndërkombëtare përkrahë forcave amerikane dhe aleatëve tjerë, si rrugë drejtë anëtarësimit të vendit në NATO.”

 

Blerjet kanë për qëllim rritjen e aftësive dhe kapaciteteve ushtarake të FSK-së. /arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara