22 vjetori i luftës në “Lagjen e Re” dhe në Rakoc

08:10 | 9 Prill 2021

Sot bëhen 22 vite nga lufta e “Lagjes së Re” dhe të Rakocit ku kishin rënë heroikisht 28 dëshmorë dhe 32 martirë në Kaçanik.

Beteja e “Lagjjes së Re” dhe Rakocit është njëra ndër ngjarjet më të rëndësishme në Komunën e Kaçanikut.

Më 9 prill, 1999 shumë kaçanikas e kaçanikase i’a falën gjakun atdheut tonë.

Ja dëshmorët:

ABDULLAH SH.BURRNIKU (1980-1999)

ABDURRAHIM D.SHEHU (1960-1999)

ADEM S.RAKOCI (1959-1999)

ADNAN I. GULA (1957-1999)

AFET R.BUSHI (1913-1999)

ARIF S. RAKA (1949-1999)

AZIZ L. AXHAMI (1926-1999)

BAJRUSH Q. AXHAMI (1961-1999)

BEDRI A. ZHARKU (1939-1999)

BLERIM R. RAKA (1965-1999)

BURIM S.REXHA (1979-1999)

DAUT S.RAKOCI (1956-1999)

EKREM J.RAKA (1934-1999)

EMSALE I.FRANGU (1981-1999)

FADIL ÇAKA (1961-1999)

FARUK V.DOGANI (1968-1999)

FATMIR HORUNI (1966-1999)

GYLI B. RAKA (1925-1999)

GYLI B. REXHA (1933-1999)

HABIT R. DULLOVI (1961-1999)

HAMIDE I.REXHA (1937-1999)

HAMID H.SHEHU (1940-1999)

HAKI LIVOREKA (1922-1999)

ILIR E.ZHARKU (1976-1999)

IZAHIR G.TRONI (1960-1999)

IZJADIN R.FRANGU (1942-1999)

JEHONA S.RAKA (1976-1999)

JONUZ B BAJRA (1936-1999)

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara