Profesionet me stresuese dhe me relaksuese

11:53 | 2 Korrik 2017

Profesionet me stresuese

Ne majën e profesioneve me stresuese është ai i ushtarakut. Ushtaret ndiqen nga drejtuesit e sigurimit. Ne vendin e trete janë zjarrfikësit. Rrezik, lodhje fizike dhe orare te tejzgjatura janë ato qe i klasifikojnë këto profesione si me stresueset. Ja lista e plote.

 •  Ushtarak
  •    Punonjës sigurie
  •    Zjarrfikës
  •    Pilot
  •    Marrëdhënie me publikun
  •    Shef ndërmarrjeje
  •    Foto gazetar
  •    Gazetar ne një gazete
  •    Shofer taksie
  •    Polic

Profesionet me pak stresuese dhe me relaksuese

Një rroge e mire, pushime me te gjata, mundësi me te mëdha për te ecur para ne karriere, me pak rreziqe për shëndetit… Profesioni me pak stresues për 2013-ën parashikohet te jete ai pedagogut. Ndryshe nga profesorët e gjimnazit ata kane te bëjnë me studente me te rritur dhe me te pjekur te cilët janë te interesuar për te dëgjuar dhe janë me entuziaste. Ne vend te dyte janë rrobaqepësit. Edhe pse duhet te përqendrohen me tepër tek detajet, ata kane mundësi te zgjerojnë imagjinatën dhe punojnë ne një mjedis te qete. Ne vendin e trete klasifikohen punonjësit e arkivave neper spitale. Ja lista e plote me profesionet me pak stresuese.

 •  Pedagog
  •    Rrobaqepës
  •    Punonjës i arkivës se një spitali
  •    Argjendar
  •    Punonjës ne laboratorë mjekësorë
  •    Audiolog
  •    Dietolog
  •    Parukier
  •    Punonjës biblioteke

/Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara