Njerëzit që praktikojnë një fe, janë më të lumtur

21:41 | 6 Shkurt 2019

Njerëzit që praktikojnë një fe në mënyrë aktive mjund të jenë më të lumtur se pjesa tjetër, thotë një studim i ri.

Një studim i Pew Research analizoi të dhënat e sondazhit nga më shumë se dy duzina vende për të krahasuar mënyrën e jetesës së vetë-raportuar të personave fetarë dhe jofetar.

Në përgjithësi, studiuesit zbuluan se njerëzit aktivë fetarë kanë tendencë të jenë më të lumtur, megjithëse nuk janë domosdoshmërisht më të shëndetshëm sa i përket stërvitjes ose nivelit të obeziteit.

Përderisa lidhja midisë fesë dhe shëndetit nuk mund të kenë qenë kaq të qarta, gjetjet për lumturinë e vetë-raportuar janë të habitshme, thonë studiuesit.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara