A i dini dallimet mes një gruaje të mençur dhe një gruaje të ndjeshme?

14:55 | 19 Maj 2017

A e dini cilat janë dalliemt mes një gruaje të mençur dhe një gruaje që është e ndjeshme?

Këto janë dallimet:

1 – Kur burri i saj bën ndonjë gabim, një grua e ndjeshme ia përkdhel fytyrën dhe i thotë, “të kam thënë se s’bën”…

– Ndërsa një grua e mençur e mbështet, përpiqet t’ia rikthejë buzëqeshjen dhe ndonjëherë aktron sikurse asgjë s’ka ndodhur.

2 – Një grua e ndjeshme i merr “frenjtë” në një situatë krize dhe e mëson burrin e saj si duhet t’i bëjë gjërat.

– Një grua e mençur thjesht ia tregon atij kahun e drejt dhe e mbështet drejt qëllimit të tij për t’i përmbushur synimet.

3 – Një grua e ndjeshme gjithmonë i mëson fëmijët e saj matematikë, me mendimin se ata asnjëherë nuk mund të bëhen të sukseshëm pa atë lëndë.
– Një grua e mençur e kupton se çdonjëri nga fëmijët e saj është unikë dhe i inkurajon ata të bëjnë çfarëdo që i bën ata të lumtur.

4 – Një grua e ndjeshme dëshiron ta ndryshojë botën dhe çdo njeri rreth saj.

– Një grua e mençur përpiqet ta ndryshojë vetveten dhe i pranon tjerët ashtu siç janë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara