Tre amerikanë shpallen fitues të çmimit Nobel për Mjekësi

14:24 | 2 Tetor 2017

Tre hulumtues amerikanë janë nderuar me Çmimit Nobel në fushën e Mjekësisë, për zbulimet e tyre rreth ritmeve kardiake, funksionimit ditor të trupit të njeriut.

Fituesit janë, Jeffrey Hall, Michael Rosbach dhe Michal Young, njofton instituti, Karolinska, në Suedi.

Fituesit e Çmimeve në fushën e Fizikës, Kimisë dhe për Paqe do të bëhen të ditur gjatë javës, shkruan Radio Europa e Lirë.

Për fituesin e Çmimit në Ekonomi do të njoftohet javën e ardhshme.

Çmimi i shumë pritur është ai për Paqe, që do të prezantohet në kryeqytetin norvegjez, në Oslo.

Pritet që ky çmim të shpallet me gjashtë tetor.

Të ngjashme