Google ADS

Bislimi takoi shefin e UNDP-së në Kosovë, diskutojnë për thellim të bashkëpunimeve

12:31 | 28 Shtator 2023

Zëvendëskryeministri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog i Republikës së Kosovës, Besnik Bislimi, priti në takim shefin e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, Nuno Queiros.

Në këtë takim palët diskutuan mbi mundësitë për thellimin e bashkëpunimit, ku Queiros shprehu vullnetin e gatishmërinë për mbështetje ndaj Qeverisë së Republikës së Kosovës, përcjell Arbresh.info.

Bislimi e vlerësoi kontributin kyç të misionit të UNDP-së në Kosovë dhe mbështetjen e tyre të vazhdueshme. Ai foli mbi objektivat e programit qeveritar që janë punë dhe drejtësi, si plotësuese të njëra tjetrës, punën e zhvilluar në këtë drejtim dhe mbështetjen në përmbushje të objektivave të agjendës zhvillimore të Kosovës.

Aspekt i rëndësishëm është dhe vëmendja e veçantë e Qeverisë në luftën kundër korrupsionit e reforma thelbësore sa i përket sistemit të drejtësisë.

Zëvendëskryeministri Bislimi shprehu mirënjohje dhe për rolin e UNDP-së në fuqizimin e grave dhe mbështetjen e iniciativave. Poashtu shprehu dhe interesin tonë në mbrojtjen e avancimin e të drejtave të të gjithë minoriteteve në Kosovë, pa dallim, si shtet multietnik e gjithëpërfshirës.

Queiros përmendi rëndësinë e investimit për trajnime sidomos për të rinjtë, bizneset e sipërmarrësit e rinj dhe rëndësinë e krijimit të mundësive për punësim, për të kapitalizuar maksimalisht dijen e përvojën e përfituar.

Bislimi e falënderoi shefin e UNDP në Kosovë, Nuno Queiros për takimin, bisedën dhe bashkëpunimin e vazhdueshëm./Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme