Shoqata Mjekësore Britanike akuzon Johnson për ‘neglizhencë me dashje’ në trajtimin e pandemisë Covid-19

15:21 | 21 Tetor 2021

Sindikata e mjekëve britanikë ka akuzuar qeverinë e Boris Johnson se është “neglizhent me dashje” në trajtimin e valës së fundit të pandemisë Covid-19, pasi ministrat refuzojnë të vendosin masa më të rrepta pavarësisht rritjes së niveleve të infeksionit dhe presionit në rritje nëpër spitale.

Mbretëria e Bashkuar ka regjistruar gati 50,000 raste të reja ditore Covid-19 dy herë këtë javë, duke tejkaluar shumë situatën në shumicën e Evropës. Shkalla e shtrimeve në spital dhe vdekjeve gjithashtu nuk ka arritur të bjerë ndjeshëm që nga vera, kur vendi hoqi pothuajse të gjitha kufizimet e mbetura, transmeton arbresh.info

Por qeveria megjithatë ka përjashtuar mundësinë e kalimit në qasjen e saj “Plani B”, e cila do të shihte futjen e pasaportave dhe mandateve të vaksinave në përputhje me shumë vende evropiane.

“Qeveria ka hequr këmbën nga frena, duke dhënë përshtypjen se pandemia është pas nesh dhe se jeta është kthyer në normalitet,” tha Shoqata Mjekësore Britanike (BMA).

“Është neglizhencë e vullnetshme e Qeverisë së Westminster që të mos ndërmarrë ndonjë veprim të mëtejshëm për të zvogëluar përhapjen e infeksionit, të tilla si mbajtja e detyrueshme e maskave, distancimi fizik dhe kërkesat e ventilimit në mjedise me rrezik të lartë, veçanërisht hapësirat e mbushura me njerëz. “Këto janë masa që në shumë kombe të tjera janë norma”, u tha në reagimin e shoqatës së mjekëve./bbc/arbresh.info/

Lajmet më të lexuara