Me iniciativë të presidentit Erdogan, Rusia dhe Ukraina shkëmbejnë 200 të burgosur lufte

09:44 | 22 Shtator 2022

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan njoftoi se mes Rusisë dhe Ukrainës është kryer sot shkëmbimi i të burgosurve të luftës si rezultat i angazhimit diplomatik që ka zhvilluar me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin dhe presidentin e Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy.

Në një intervistë për gazetarët në Shtëpinë Turke në New York, presidenti Erdogan ka vlerësuar vizitën e tij në SHBA. Duke vënë në dukje se shkëmbimi i të burgosurve të luftës me ndërmjetësimin e Turqisë është hap i rëndësishëm në rrugën drejt përfundimit të luftës, ai theksoi se vazhdojnë punimet për ndërtimin e paqes mes Rusisë dhe Ukrainës

Erdogan shprehu falënderimet ndaj presidentit rus Putin dhe presidentit ukrainas Zelenskyy për mundësinë që kanë dhënë për shkëmbimin e të burgosurve. “Falënderoj të gjithë miqtë e mi që kanë treguar kontribut në këtë proces”, tha ai./AA/

Shpërndaje në rrjete sociale