Izraeli miraton rezidencën për 4 mijë palestinez për herë të parë në 12 vjet

14:30 | 23 Tetor 2021

Izraeli dha miratimin të martën për 4,000 palestinezë që të regjistroheshin si banorë të Bregut Perëndimor të pushtuar nga Izraeli, lëvizja e parë e tillë në 12 vjet.

Banorët e sapovendosur kishin jetuar tashmë në Bregun Perëndimor, duke përfshirë 1,200 njerëz të konsideruar “pa dokumente ” sepse nuk ishin regjistruar në Regjistrin e Popullsisë Palestineze dhe 2,800 të tjerë që ishin identifikuar më parë si banorë të Rripit të Gazës të bllokuar, transmeton arbresh.info

Ministri izraelit i Mbrojtjes Benny Gantz tha se ai kishte miratuar regjistrimet e reja mbi baza “humanitare” si pjesë e “politikës së tij për të forcuar ekonominë dhe për të përmirësuar jetën e palestinezëve në Jude dhe Samari”, duke përdorur termat biblike për Bregun Perëndimor jugor dhe verior. Me

Izraeli e ka pushtuar Bregun Perëndimor që nga Lufta Gjashtë Ditore e vitit 1967 dhe ushtron kontroll të plotë administrativ në pjesën më të madhe të territorit.

Miratimet e reja do të bëjnë mijëra njerëz të kualifikuar për të marrë dokumentet e identifikimit të Autoritetit Palestinez (PA) dhe për të ndryshuar adresën e tyre të banimit.

Koordinatori i Aktiviteteve Qeveritare në Territore (COGAT), dega e ushtrisë izraelite përgjegjëse për çështjet civile në territoret e pushtuara palestineze, i tha Agence France-Presse (AFP) se Izraeli nuk kishte miratuar një grup të ri regjistrimesh palestineze në Perëndim. Banka që nga viti 2009./dailysabah/arbresh.info/

Lajmet më të lexuara