Brukseli ul shpejtësinë e veturave në 30 km/h

20:21 | 3 Janar 2021

Nga 1 janari, veturat pothuajse kudo në kryeqytetin belg duhet të mbajnë një kufi shpejtësie prej 30 kilometrash në orë.

Autoritetet e qytetit thonë se masa uniforme në të gjitha 19 rrethet në Bruksel do të ndihmojë në uljen e aksidenteve dhe rritjen e sigurisë rrugore. Vetëm disa rrugë kryesore të arterieve do të përjashtohen nga kufiri i ri.

Pikëpamja e banorëve ishte e ndarë: disa thanë se ishte më mirë që veturat të ngasin më ngadalë, veçanërisht për sigurinë e fëmijëve.

Por të paktën një shofer i tha transmetuesit belg RTBF se ndërsa ai ishte dakord me kufijtë e shpejtësisë nëpër shkolla, ishte “e tepërt” që ta kishte në vend kudo.

Kryetari i Komunës së Schaebeek, një komunë e Brukselit që ka provuar kufirin e shpejtësisë që nga viti 2018, nuk pajtohet, transmeton Scan.

“Ka akoma njerëz që nuk duan të kuptojnë se siguria në rrugë është një sfidë shumë e rëndësishme,” tha kryetari i bashkisë, Cécile Jodogne.

“Ai do të ketë një efekt jo vetëm duke zvogëluar numrin e aksidenteve, ne nuk kemi pasur asnjë aksident të rëndë këtu për dy vjet, por ka edhe disa rrethe të qeta tani.”

Kontrollet e policisë kanë hyrë në fuqi në të gjitha 19 bashkitë e qytetit dhe dhjetra kamera të reja të shpejtësisë do të vendosen.

Shumica e shkelësve do të marrin një gjobë, por zyrtarët thonë se ata që shkelin rregullat në mënyrë të përsëritur mund të përballen madje me konfiskimin e veturave.

Shpërndaje në rrjete sociale