77 gra në policinë e Dubait hyjnë në enciklopedinë Guinness

15:29 | 27 Nëntor 2018

77 gra në policinë e Dubait tërheqin aeroplanin Boeing dhe hyjnë në enciklopedinë Guinness.

Dubai ka qenë gjithmonë i prirur për të inkurajuar qytetarët e saj për të marrë pjesë në një sërë sfidash fizike dhe për të provuar se asgjë nuk është e pamundur.

Gratë e policisë në Dubai morën pjesë në një sfidë unike, duke thyer Librin e Rekordeve të Guinnessit, raporton CNN.

Si pjesë e pjesëmarrjes së policisë në sfidën Dubai Fitness, 77 gra nga Policia e Dubait arritën të tërhiqnin një avion ajror të Emirateve, Boeing ER300-777.

Rekordet botërore të Guinness thanë se udhëzimet ofruan një maksimum prej 100 personash, por Policia e Dubait mbështeti vetëm 77 gra. Nga ana tjetër, gratë e policisë në Dubai arritën të tërheqin një aeroplan me peshë më shumë se 240 ton, më shumë se 100 metra.

Gjenerali i Përgjithshëm Abdullah Khalifa Al Marri tha se hyrja në Librin e Rekordeve të Guinness është një arritje e re, e cila është shtuar në listën e arritjeve të shumta të Policisë së Dubait në mbarë botën, dhe Dubai Fitness Challenge është një hap në rrugën e Dubait për t’u bërë qyteti më aktiv në botë./arbresh.info/