Më shumë telefona Samsung dhe LG do të prodhohen në Kinë

11:33 | 31 Tetor 2019

Një raport i Agjencisë së Lajmeve, Newsis, cituar nga DigiTimes, sugjeron që Samsung do të rrisë porositë e telefonave të tyre me harduere kineze vitin e ardhshëm.

Masa vjen pasi gjigandi i teknologjisë koreane dëshiron të qëndrojë në rrjedhë dhe të përmirësojë konkurrencën e tyre dhe synon ta arrijë atë duke ulur kostot e prodhimit.

Sipas raportit, reth 20 përqind e dërgesave totale të telefonave të Samsung në vitin 2020, ose rreth 60 milion njësi, do të prodhohen nga ODM me bazë në Kinë.

Numri është dy herë më i lartë se ai për vitin 2019, kur Samsung nxori jashtë vendit prodhimin prej rreth 10 përqind, ose 30-40 milionë telefona.

Si krahasim, gjigandi tjetër i teknologjisë koreane, LG, raportohet gjithashtu se do të prodhojë jashtë vendit, me rreth 30 përqind të dërgesave totale të telefonave të prodhuar në Kinë, në vitin 2020.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara