Kritikat detyrojnë Facebook-un të heq opsionin ‘lajmet e javës së ardhshme’

01:23 | 5 Qershor 2018

Arsyeja për një vendim të tillë është një numëri i madh kritikave Facebook do të heqë artikullin e lajmeve në javën e ardhshme, e cila ishte në anën e djathtë të versionit desktop të këtij rrjeti social popullor.

Arsyeja për një vendim të tillë është një numër i madh kritikash që janë përmendur prej kohësh në menaxhimin e Facebook-ut, me pretendimin se është një opsion i padobishëm dhe se lajmet më të zakonshmet të trendit kanë dalë si të rreme.

Ky opsion ishte në dispozicion për përdoruesit në pesë vende dhe nga klikimet mediat kishin marrë pjesën e të ardhurave prej 1.5 për qind, përcjell Telegrafi.

Kompania aktualisht po teston mënyra të tjera për “shpërndarjen” e kategorive popullore, të fundit dhe të tjera, siç janë lajmet lokale.

Facebook ka shpjeguar se heqja e trendit të lajmeve do të japë mundësi për produkte të reja të gazetarisë.

Në shpjegimin e tyre, nuk është e qartë nëse një opsion i ri do të futet në këtë seksion të News Feed, ose do të jetë vetëm një mënyrë tjetër për shpërndarjen e lajmeve.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara