Keni viruse në Facebook, deaktivizoni profilin për 24 orë dhe ai largohet

08:50 | 16 Maj 2018

Jo rrallë herë, përdoruesve të rrjeteve sociale iu vinë mesazhe të tilla si Video edhe emri i profilit që e ua dërgon.

Në këto raste, duhet të kuptoni që facebook-u juaj është infektuar me virus. Mirëpo, cila është mënyra e vetme për të parandaluar shpërndarjen e këtij virusi, shkruan Indeksonline.

Mentor Hoxhaj, ish- mbikëqyrës shtetëror në Agjencinë për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe ekspert i sigurisë se informacionit dhe mbrojtës i të dhënave ka sqaruar mënyrën se si të largoni virusin.

Postimi i plotë në facebook:

Te dashur Miq!
Ky është mesazhi i dytë qe jam duke pranuar brenda disa orëve!
Ju qe jeni te infektuar ju rekomandoj te mbyllni profilin tuaj për 24 h. Është mënyra e vetme për te mos shpërndaj ketë virus!
Gjersa, ju qe mund te pranoni mesazhe te ngjashme mos klikoni ne keto mesazhe, sepse do infektoheni ne mënyre automatike!.

Shpërndaje në rrjete sociale