Google nuk deklarohet për aplikacionin Absher

20:55 | 5 Mars 2019

Google vazhdon të heshtë rreth raporteve që kongresmenja amerikane, Jackie Speier, ka pranuar për një aplikacion të dyshimtë që është në kundërshtim me rregullat dhe kushtet e kësaj kompanie.

Aplikacioni saudit, Absher, mendohet se përdoret nga meshkujt për të gjurmuar gratë dhe iu heq të drejtën që ato të udhëtojnë.

Zyra e kongresmenes Speier i tha BBC-së së kanë pasur një bisedë me Google, pasi ajo shkroi një letër duke u ankuar për aplikacionin.

Google nuk pranoi të komentonte këtë takim.

Absher aktualisht është i disponueshëm në aplikacionet e Google dhe Apple.

Ky aplikacioni që shfrytëzohet edhe nga autoritetet qeveritare është kundërshtuar nga organizatat e të drejtave të njeriut.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara