10 këshillat kryesore për shitjen e një makine të përdorur

14:34 | 4 Nëntor 2019

PracticalMotoring ka renditur 10 këshillat më të mira për shitjen e një makine të përdorur, transmeton arbresh.info.

Këshilla 1:

Pastrojeni brenda dhe jashtë, dhe mbajeni pastër gjatë gjithë kohës kur përpiqeni ta shisni.

Ashtu si shitja e një shtëpie, prezantimi është gjithçka dhe do t’ju ndihmojë të merrni pak para shtesë për makinën tuaj.

Këshilla 2:

Sigurohuni se jeni realistë për çmimin që vendosni në makinën tuaj. Bëni disa hulumtime në faqet e internetit të klasifikuara për të vlerësuar tregun – një makinë me çmim të lartë do t’i heqë blerësit e mundshëm. Dhe nëse jeni duke çmuar makinën tuaj mbi treg, sigurohuni që të shpjegoni pse; po e shisni me pajisje shtesë që nuk ishin standarde? Shënoni ndonjë shtesë që makina juaj duhet të sigurojë që ato nuk anashkalohen nga blerësit e mundshëm.

Këshilla 3:

Reklamimi është vërtet i rëndësishëm. Padyshim që reklamimi në internet këto ditë është mjaft i lirë dhe i lehtë për t’u bërë, por duhet të keni kujdes.

Këshilla 4:

Sigurohuni që e keni shërbyer makinën tuaj kohët e fundit dhe se ndonjë gabim i vogël është rregulluar para se të rendisni makinën tuaj për shitje. Nëse nuk e keni, sigurohuni që të informoni blerësit e mundshëm për ndonjë gabim që makina ka që nuk jeni të gatshëm t’i rregulloni – me siguri do të duhet të rregulloni çmimin. Përsëri, jini të sinqertë për sasinë e regjistrimit që mbetet kur ju kërkohet.

Këshilla 5:

Sigurohuni që keni manualin e pronarit tuaj, regjistrin e librit dhe regjistrimet e shërbimit, gati për një blerës për të inspektuar. Nëse keni shpenzuar para për goma të reja, ose do t’i shesni me drita lëvizëse ose një shufër (në rastin e 4ËD) sigurohuni që të përfshini të gjitha faturat.

Këshilla 6:

Takoni blerës të mundshëm diku me makinë. Mund të tingëllojë paranojak, por nuk mund të jeni shumë të kujdesshëm. Dhe, nëse jeni veçanërisht nervoz, shoqëroni një mik apo anëtar të familjes.

Këshilla 7:

Sigurohuni se shihni licencën e shoferit të blerësit të mundshëm përpara se t’i lejoni ata të marrin timonin e makinës tuaj. Dhe, kurrë, kurrë mos lejoni që ata ta ngasin atë pa ju në makinë. Vlen të kontrollohet me kompaninë tuaj të sigurimeve për të parë nëse një blerës i mundshëm është i mbuluar në rast se keni ndonjë aksident kur jeni në ngasje në provë.

Këshilla 8:

Para se të rendisni edhe makinën tuaj për shitje, sigurohuni që keni punuar me çmimin më të ulët që do të pranoni. Shitja e një makine ka potencialin për tu bërë pazaret më të vështira për tërë jetën tuaj, kështu që përgatituni. Sigurohuni që t’i përmbaheni çmimit që nuk do të kaloni. Pasi ta keni arritur atë, thjesht tregoni blerësit që është çmimi përfundimtar dhe ata mund ta marrin atë ose ta lënë atë. Jini të fortë në këtë pikë.

Këshilla 9:

Pasi të keni rënë dakord për një çmim dhe blerësi është zotuar të blejë makinën nga ju, atëherë sigurojuni atyre një faturë në të cilën thuhet se makina është “shitur siç shihet” dhe sigurohuni që të mbani një kopje të nënshkruar për veten tuaj.

Këshilla 10:

Asnjëherë mos i dorëzoni çelësat e makinës tuaj derisa të jetë paguar plotësisht./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara