Bastisja e HMRC mbi Newcastle United ‘mund të ketë qenë e paligjshme’

08:48 | 23 Qershor 2017

Konfiskimi i dokumenteve të Newcastle United nga zyrtarët e taksave mund të ketë qenë e paligjshme, ka thënë një gjyqtar.

Hapwsirat e St James’ Park dhe West Ham United u kontrolluan në prill nga HM Revenue and Customs (HMRC) si pjesë e një hetimi për mashtrimin e dyshuar tatimor.

Klubi kërkoi leje për të kërkuar një rishikim gjyqësor të rendit të kërkimit dhe të konfiskimit që HMRC kishte marrë, raporton BBC.

Një gjyqtar tha se ishte “e diskutueshme” për disa arsye që urdhri i kërkimit ishte marrë në mënyrë të paligjshme.

Justice Supperstone, nga Londra, tha se duhet të ketë një dëgjim të plotë të Gjykatës së Lartë për këtë çështje.

Drejtori menaxhues i Newcastle FC, Lee Charnley, ishte midis një numri të lartë të zyrtarëve të lartë të futbollit evropian të arrestuar në lidhje me këtë çështje dhe më pas lirohen pa pagesë, transmeton arbresh.info.

Gjatë bastisjeve u konfiskuan të dhënat e biznesit dhe të dhënat financiare, si dhe kompjuterët dhe telefonat celularë që i përkisnin klubit, i cili së fundmi siguroi promovim në Premier League.

Hetimet e HMRC mbi tatimin mbi të ardhurat e dyshuara dhe qendrat e mashtrimit kombëtar të sigurimit mbi agjentët e futbollit dhe pagesat u bënë në marrëveshjet e transferimit midis klubeve angleze dhe franceze.

Ajo ka konfirmuar se autoritetet franceze po ndihmojnë hetimin në Mbretërinë e Bashkuar.

Gjykatësi urdhëroi që një seancë e plotë e çështjes të bëhet muajin e ardhshëm, ndoshta më shumë më 27 dhe 28 korrik.

Newcastle United argumentonte se mandatet ishin tepër të gjera dhe nuk kishte arsye për të besuar se klubi ishte i angazhuar në mashtrime të dyshuara tatimore.

Avokatët e klubit gjithashtu argumentuan se procedurat ligjore të ndjekura kur urdhëresat ishin marrë në Gjykatën Leeds Crown ishin me të meta dhe nuk ishin dhënë arsye të duhura, transmeton arbresh.info.

Gjykatësi tha se mungesa e arsyeve e bëri më të vështirë që ai të ishte i kënaqur që urdhrat ishin lëshuar në mënyrë të ligjshme.

Ai vazhdoi urdhrat që i ndalonin oficerët e HMRC-së të shqyrtonin materialin e konfiskuar në pritje të dëgjimit të plotë.

HMRC tha se do të ishte “e papërshtatshme” për të komentuar në këtë pikë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara