Shqipëria heq taksën për importin e makinerive bujqësore

15:47 | 8 Nëntor 2018

Duke filluar nga data 1 janari e vitit të ardhshëm, makineritë bujqësore do të importohen me zero taksë në Shqipëri.

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj, tha sot në Komisionin e Ekonomisë se në paketën e re fiskale përjashtohet importi i makinerive bujqësore nga TVSH-ja.

“Ligji ekzistues përjashton nga TVSH-ja vetëm fermerët individualë që importojnë, ndërsa ne do të përjashtojmë edhe bizneset që merren me këtë veprimtari”, tha ai.

Kjo masë, u shpreh Ahmetaj, do të lejojë tregtarët të blejnë makineri bujqësore dhe t’i shesin pa TVSH, si dhe do t’i japë nxitje prodhimit bujqësor përmes teknologjive të reja.

Lajmet më të lexuara