Zbulohet arsyeja se duhani dëmton më shumë gratë

15:59 | 18 Tetor 2019

Gratë janë veçanërisht të ndieshme ndaj dëmtimeve të shkaktuara nga pirja e duhanit për shkak të brishtësisë së tyre më të madhe fizike, thanë mjekë dhe specialistë italianë.

”Por, megjithëkëtë, numri i duhanpirësve rritet”, është alarmi që vjen nga Kongresi Kombëtar i Shoqatës Italiane të Mjekëve, i promovuar nga kompania ”Philip Morris Italy”.

”Efektet janë të shumta, që nga shëndeti i mushkërive deri te shëndeti riprodhues, me cigare që mund të dëmtojnë fetusin gjatë shtatëzanisë”, shtuan ata.

”Fatkeqësisht, gratë, megjithëse mesazhi është i qartë, vazhdojnë të pinë duhan, edhe për shkak të ritmeve gjithnjë e më stresuese ndaj të cilave nënshtrohen. Edhe pse kujdesen për shëndetin e familjes, ato lënë pas dore veten”, theksuan specialistët.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara