Pirja e çajit ndikon në efikasitetin e trurit

22:58 | 17 Tetor 2019

Një filxhan çaji në mëngjes, është një ritual që e bëjnë shumë njerëz në mbarë botën.

Megjithatë, një lajm i mirë është se pirja e çajit modulon efikasitetin e trurit, thonë shkencëtarët, transmeton portali arbresh.info

Për studimin e tyre, Dr. Junhua Li dhe Dr. Lei Feng rekrutuan pjesëmarrës të moshuar të shëndetshëm dhe i ndanë në dy grupe sipas historisë së tyre të pirjes së çajit.

Ata pastaj hulumtuan si rrjetet funksionale ashtu edhe ato strukturore për të kuptuar rolin e pirjes së çajit në organizimin e trurit, dhe si rezultat, vëzhguan shtypjen e asimetrisë hemisferike në rrjetin strukturor të lidhjes.

Autorët nuk vëzhguan ndonjë efekt domethënës të pirjes së çajit në asimetrinë hemisferike të rrjetit funksional të lidhjes.

“Si përmbledhje, studimi ynë hulumtoi në mënyrë gjithpërfshirëse efektet e pirjes së çajit në lidhjen e trurit në shkallë globale dhe rajonale duke përdorur të dhëna imazherie shumë modale dhe siguroi provat e para imponuese që pirja e çajit kontribuon pozitivisht në strukturën e trurit duke e bërë më të efektshme strukturën e trurit”, thonë studiuesit.

Studiuesit vunë re gjithashtu se shumica e studimeve deri më tani kanë vlerësuar efektet e çajit nga këndvështrimi i masave neurokognitive dhe neuropsikologjike dhe matja e drejtpërdrejtë e strukturës ose funksionit të trurit nuk janë aq të përfaqësuara në literaturë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara