Lëngjet e freskëta e rrisin sasinë e sheqerit në gjak sikurse ato artificale

17:30 | 7 Tetor 2019

Tanimë dihet se lëngjet artificiale përmbajnë një sasi të lartë të sheqerit, studimet e fundit tregojnë se një rritje të sheqerit në gjak e bëjnë edhe lëngjet e freskëta, shkrua, Medical News.

Hulumtuesit me studimet e fundit kanë treguar se edhe konsumimi i pijeve të freskëta e rrisin rrezikun e prekjes nga tipi 2 I diabetit, transmeton express

Studimi është bërë nga një grup shkencëtarësh nga Harvard Chan School në Boston, ka analizuar disa informacione të 76.000 gra dhe 35.224 meshkujve. Aty është vërejturt se njerëzit të cilët e rrisin konsumin e këtyre pijeve ishin 16% më të rezikuar nga diabeti në krahasim menjerëzit,t ë cilët nuk përdorin lëngje.

Studimi edhe një herë ka dëshmuar rrezikun e përdorimit të sheqerit të tepërt për organizmin.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara