Kështu do dukeshim pas 20 vitesh me punë zyre

10:17 | 24 Tetor 2019

Ajo ka një thyerje të gjymtyrëve, gjymtyrë të fryra dhe sy të skuqur – dhe në njëzet vjet, ju do të jeni ashtu si ajo nëse nuk përmirësoni kushtet tuaja të punës, paralajmërojnë ekspertët.

‘Emma’ – kolegu i punës i sëmurë i së ardhmes – është një qenie me përmasa jetësore e ndërtuar për të treguar sesi të punosh ulur gjatë gjithë ditës në tryezën ergonomikisht-jo-miqësore mund të prekë e dëmtojë punëtorët.

Ky vizion paralajmërues u përgatit nga studiuesit pas intervistave me më shumë se 3000 punonjës për çështjet dhe shqetësimet e tyre shëndetësore.

Ekipi bën thirrje për ndryshime rrënjësore në mënyrën se si ne punojmë – duke përfshirë më shumë të ardhmen e zyrave ergonomike dhe pushime për të hequr personelin nga vendet e tyre dhe për të lëvizur.

Futuristi i sjelljes Ëilliam Higham dhe një ekip ekspertësh nga fushat e ergonomisë, shëndetit në punë dhe mirëqenies profesionale u përcaktuan për të hetuar efektet që vendet e punës në zyra kanë në shëndetin e punonjësve.

Bazuar në sondazhet e më shumë se 3000 punëtorëve në Francë, Gjermani dhe Britani të Madhe, ekipi parashikoi se si zyrat mund të ndryshojnë trupin e njeriut gjatë 20 viteve të ardhshme.

Nga gjetjet e tyre, studiuesit u bashkuan me specialistët e modelit Helix 3D Ltd për të krijuar ‘Emma’ – një manekin me madhësi njeriu me pamje shqetësuese të shtrembëruar për të ilustruar ndikimin e mundshëm të vendeve moderne të punës në trupin tonë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara